SUCCESVOLLE en LEUKE uitwisseling met engelse delegatie

Aan de reeds jarenlange traditie van beide teams om elkaar te ontmoeten, is op vrijdag 3 en zaterdag 4 november een leuk en sportief vervolg gegeven in ons Nationaal Trainings Centrum De Kegel in Amstelveen. Deze uitwisseling is georganiseerd op initiatief van Senior Tennis Nederland in samenwerking met de KNLTB en de Senior Lawn Tennis Club uit Engeland. 

Na ontvangst van beide teams leidde Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB, de deelnemers rond door het trainingscentrum en het bondskantoor. Opvallend daarbij was het ‘samenwonen’ van verschillende racketsporten: tennis, padel, beachtennis en squash.

Daarna was het tijd om de strijd met elkaar op de baan aan te gaan. Beide dagen werden volledige sets singles, dubbels en mixen gespeeld en bij gelijke stand volgde een wedstrijdtiebreak. Uiteraard werd tussendoor ook de inwendige mens goed verzorgd.

Beide teams bestonden uit zes heren en twee dames. Aan Nederlandse dameszijde deden Anne van der Wal, Jeanette Ozinga, Nelleke Weijermans en Monique de Klerk mee. De Nederlandse heren die meededen waren Marc Duncker, Andy Schaeffers, Patrick Marteijn, Ben van der Steen, Gejo Bogie, Erik Dijkman Dulkes, Frans Grimbergen, Robert Rutten, Marck Limmen, Roger Davids, Evert-Jan Hulshof en Theo Hoek.

Beide teams bleken zeer aan elkaar gewaagd en via veel strijd en goede partijen was de eindstand 11-13 voor Engeland. Opvallend was een licht voordeel voor de Engelsen in de singles en een licht voordeel voor de Nederlanders in de dubbels.

Vanuit Senior Tennis Nederland lag de organisatie deze keer in handen bij Theo Hoek en de KNLTB heeft het initiatief gefaciliteerd door ballen beschikbaar te stellen en een subsidie om de kosten voor de Nederlandse deelnemers laagdrempelig te houden.

De uitwisseling werd zaterdagavond afgerond met een gezellig etentje bij de Frizzanteria in Amsterdam, waarna de Engelsen de stad verder ging ontdekken. Deze uitwisseling is zeker voor herhaling vatbaar. Het idee is om eind oktober 2024 in Engeland een vervolg te geven aan deze uitwisseling.